Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.09.20. Negreira – Olveiroa (33,2 km)

2013.01.14

Reggel 5:30-kor a mocorgásra ébredek. Kezdek én is csomagolni. Tegnap este felfedeztem a városból kivezető rövidebb utat. 6-kor már elköszönünk a kávéautomata körül legyeskedő népektől. A temetőkápolna után még egy kivilágított, fás rész következik. Utána sötét erdő. Kb. 2 órán át a fejlámpáink fényénél bukdácsolunk. A kellemes tűlevélpárnás szakaszokat néha undorító köves utak váltják fel. A begyulladt [valójában törött] lábfejemnek ez maga a pokol. Sajnos egész nap újra és újra előkerül a válogatott szenvedéssel járó kemény burkolat. Hűvös van, de nem hideg. A köd viszont tejfehér. Alig látunk 20-30 méterre előre. A Pena bárjában a tükörtojás reggelit megismételjük. A fáradtságom szűnik, az életkedvem is visszatér tőle. Még egy kis emelkedő, aztán hullámzás az úttal, tehenek és szar amerre csak nézünk.

 

Egy buszmegállóban és egy parkban (Santa Mariña) ülünk le rövid időkre, ahol nincsenek padok, így az emelvény betonpárkányán foglalunk helyet. Alig várom, hogy a nap legmagasabb pontjára, 384 méterre felkússzunk végre (Bon Xesús után). A faluban egy néni kedvesen kérdezi, hogy akarunk-e vizet. A mai Camino kb. ¾-énél tartunk. A cél előtt 4 km-el, Corzón határánál, a temetőben pihenünk még egyet. Olveiroa egy (Río Jallas) híd után következik. Kis település, a fészerre emlékeztető külsejű albergue totál foglalt. Rövid tétovázás után visszamegyünk pár lépést az O Hórreo magánszállásra. Itt mi vagyunk az első vendégek, kinézetre pedig megszólalásig zarándokszállás, csak igényesebb a társalgó és a fürdő része. Az épület egyik csücskében kis kávézót és boltot üzemeltet a család. A közeli vendéglőben menü kapható. Neten írok néhány gondolatot, majd Ferivel beszélgetünk. Holnap kifejezetten jól fog jönni egy privát panzió ennyi alkalmazkodást követően.

 

Még 3 hely van a credencialomban, a világító toronynál szeretném az utolsót, jelképesen a végére… A társalgóban egyik férfi netezik, közben idegesítő módon fütyörészik, itt hagyom. Az este nyugodtan telt. ;)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.