Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.08.27. Puente la Reina – Estella (23,3 km)

15:38 Estella – nincs idő a fájdalomra

 

Ma reggel a talpamon elől-hátul (mindkét oldalon) vízhólyaggal indultam el. Hát, a stigmatizációt kihagynám ebben az életben. Minden lépés komoly nehézséget okoz, minden megtett kilométer kimondhatatlan megkönnyebbülés. És újra itt vagyok, ahova elindultam, már másodszor történik rövid időn belül. Ez már szokás...

 

Minden lépést megérzek. ¿Milyen lehetett az öröm, amikor megtettem az elsőket? ¿És miért nem tudunk vajon így örülni életünk végéig egymás lépteinek?

 

A zarándokboltban megvettem a botomat. Véletlenszerűen Farkasnak neveztem el. Nagyon jó a fogása és szépen kimunkált. Vele megyek tovább 28 napot, szerintem haza is viszem magammal.

A fájdalom mellett sok öröm is ért ma. Amikor megálltam ragtapaszt tenni a lábamra, legalább öten kérdezték meg, hogy rendben vagyok-e, segíthetnek-e valamiben. Sok olasz, vagy olaszul is értő zarándok jár erre: szerencsémre. Most már profi módon keverem a két nyelvet, egyik szókészletét a másikkal ragozom, minden probléma nélkül. :)

 

Nehogy azt gondoljátok, hogy túlságosan átlelkesedtem: tegnap óta vezetek egy titkos, spirituális élmény-naplót, amit nem mutatok meg senkinek, az k*rvaisten! ;)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.