Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.09.02. Nájera – Grañón (27,9 km)

16:16 Santo Domingo de la Calzada y (és) Grañon – átutazóban

 

Hogy mindenütt élnek-e magyarok? A kölni fiúról kiderült két nap után a teljes neve: Peter Agardi (ékezetek nélkül). „Enyém anyu magyar...” :) Ma reggel 5:30-ig lustálkodtam, pedig igen kényelmetlen volt az ágy.

 

Az úton eszembe jutott, hogy az öreg bölcset (rabbi, guru vagy keresztény aszkéta, egyre megy) megkeresi egy újságíró, és kérdéseket tesz fel neki. Nagy meglepetésére nem lát a szobában semmiféle bútort, csak könyveket. Az első, önkéntelen kérdése így szól:

 

– Hol vannak az ön bútorai? – mire az öreg visszakérdez:

– Hol vannak az önéi?

– De én csak átutazóban vagyok! – mondja még jobban felcsigázva a látogató.

– Én is csak átutazóban vagyok. – hangzik a nyugodt válasz.

 

Ma délelőtt egy golfpálya mellett vitt az út, Csabinak le is fotóztam (persze a kerítésen át). Érdekes átmenni gyalog egy városon. Ahogy a szántóföldek, gyümölcsös kertek felől közelítesz, egyre sűrűsödnek a házak. Előbb ipari vagy melléképületek jönnek, aztán boltok, iskolák, templomok, a végén mindezek fordított sorrendben. A nyüzsgés is fokozódik, aztán visszahalkul a táj morajáig. Már több kisebb-nagyobb lakott helyen vezetett a Camino, egyikben sem telepszünk le végleges módon. A társaink is esetlegesek; jönnek egy ideig mellettünk – aztán lemaradnak, vagy tovább sietnek –, kinek milyen céljai vannak, és mire jut ereje. Matteo Ronda (ez a családi neve) szintén itt száll meg éjszakára. Ez egy templom mellett, szó szerint vele egybeépült szállás. A szobából egy kis ajtó vezet az imakórusra. Láttam egy francia szerzetest, aki szürke habitusban ott sétált Los Arcosban, és Grañon előtt ért utol. Vannak, akik ráérősebben haladnak. Egy svájci férfivel ebédeltem, aki október 1-re akar Santiagoba eljutni.

 

A szálláshoz csigalépcső vezet, már azt hittem, hogy eltévedtem. Van meleg víz és a konyha is jól felszerelt. A közeli bárból internetezek éppen. Este 19:00-kor mise van, 20:00-kor pedig vacsora. Láttam egy hatalmas adag fehérbabot beáztatva, mindenesetre egy széles táblájú ablak mellett foglaltam helyet magamnak. :) Valójában ez csak egy matrac a földön, de vannak plusz takarók, és Eszter barátnőmnek hála, hoztam kispárnahuzatot, így bármiből készíthető alkalmi párna.

 

A mai pensum 21 km volt, jöttem még plusz 7 km-t. Elég jól bírom a napi 30-at, már harmadszorra fordult elő. Arra gondolok, hogy ha minden nap kicsit többet teljesítek, akkor (különösen a Mesetan) behozhatom ezt a két napos kihagyást, és a saját lábamon mehetek végig. Majd meglátjuk, a cél előtt 100 km-el eldől, hogyan lesz. Addig is megyek mosni, mert minden pólómat szétizzadtam. A lábam jól van, bár kicsit sajog. De ha körbenézek, csak sántikáló embereket látok. Egyik francia fiúnak épp most látták el a vízhólyagjait. ¡Todo bien! ¡Adios!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.