Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.09.11. Pontevedra – Caldas de Reis (23,1 km)

2011.01.20

… A ház már teljesen talpon, pedig még sötét van kinn. Lassan elindulok. Mégis csak 20 + x km lesz ez. A búcsúkörök: ma játsszuk a bronzmérkőzésünket Farkassal. Hosszabb (?) kávészünet San Amaro-nál, Pedróék beérnek minket. Öröm újra találkozni, aztán az albergueben is ők várnak már ránk. Próbálom a közös vacsorát javasolni, de mintha nem akarná. Legyen úgy, ahogy mindenkinek megfelel. A szálláshely és a városka is takaros. Fürdés után pihentetem a lábaimat. Most sétára indulok, de hamar egy padon találom magam. Szombat délután, az élet egészen megállt, alszik most. Talán egy viharos este vár? Egy-két helybeli lakos hazafelé igyekszik a bevásárlásból. Még az autók hangja is elült. Milyen lesz a megérkezés? Könnyű lesz-e elviselni az örömet? A füzet félig tele… Elültek a gondolatok is. Csak a szellő van, napsütés, szederindák és végtelen béke. Nem bánt a nyüzsgés, a zarándokáradat. Kívül vagyok, a magam harmóniája ad otthont.

 

A netezős hely csak 16-kor nyit majd, a templom mögötti kis téren látok egy pizzázót. Az étlapon szerepel a kedvencem: hagyományos lencse. Szép leszek tőle és változatos az étrendem. Mintha még mindig lennének bogaraim… Időnként itt is, ott is viszketek. Lehet, hogy csak a korábbi csípések nyomai. Hol lehetnek a többiek? Mindenki szétviharzott tusolás után. Érthető, hogy egy kicsit fel akarják fedezni a város szépségeit. Kérek fagyit és kávét is, bár a kiszolgálás lomha, vagy csak muy español. Itt nem siet senki. Tovább sétálva egy szép arborétum és park található. Leülök az árnyékban, és hallgatom a neszeket. Az úton és a házban sok-sok olasz van most, a fölöttem lévő ágyon egy szimpatikus italiana alszik, szemben velem pedig egy spanyol házaspár, akik innen Madridon át Budapestre utaznak a napokban. Ismét bekevernek az olasz nyelvi emlékek. Kellene egy tisztító kúra, mondjuk Barcelona alkalmas lenne rá. :)

 

Kinn, a ház előtt egy játszótér van, behallatszik a pequeño-k kiabálása. A szobában is nagy a zsongás. Még két nap. Olyan üres ez a gondolat. Lehetne 1.000 is. Majd ha már ott leszek, akkor elhiszem… Napok óta nyüzsgés van körülöttem és nyugalom bennem. Szeretném megőrizni ezt a békét és kívülállást. Nehéz megérkezni, mert az egyben a következő út kezdete. Kezdem ünnepelni a sikert, nehogy egyszerre sok legyen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.